siemka, mam pytanie . aktualnie jezdze na 17stach z audi tt. Zamierzam kupić nowe opony, ale nie wiem czy 225/45/17 zmieści się w nadkolach i nie będzie przycierało. W przyszłym tygodniu zakładam gwint i zapewne będzie nisko wiec koła będą na stałe pracowały w nadkolach. Czy ktoś testował podobny rozmiar?
Warszawa <-> Łódź
Zwiń
X
-
Warszawa <-> Łódź
Cześć,
czy jechał ktoś może ostatnio na trasie Warszawa Łódź. Jak to w tej chwili wygląda, czy 8ką przez Rawe Mazowiecką to da się przejechać, bo roboty są chyba aż do Piotrkowa Trybunalskiego, dobrze kojarzę?
Czy lepiej jechać przez Żyrardów i Skierniewice, albo jeszcze inaczej, przez Sochaczew, Łowicz, Stryków?
Który wariant wybrać uwzględniając roboty drogowe i aktualne opady śniegu, (które pewnie znów zaskoczyły drogówców ;-) )?Ja tu tylko sprzątam...
-
-
Puchacz, osobiście polecam drogę przez Sochaczew - Łowicz - Stryków, z tą małą zmianą, że do Sochaczewa jechałbym przez Babice - Leszno - (Wiejca - Czarnów - Gawartowa Wola - w lewo do trasy poznańskiej) Kampinos i dalej do "poznańskiej", tak aby ominąć Błonie.
Z drugiej jednak strony może się okazać, że dobrze trafisz i jadąc "katowicką" spokojnie sobie dojedziesz.
Komentarz
-
-
Mihau, dzieki. To w takim razie ta trasa odpada, bo zanim sie do Rawy Mazowieckiej dobije to mnie krew zaleje.
No właśnie, maps google poleca ta trase. Tylko sie obawiam, ze na stryków duzy ruch. Chociaz, bede jechal w srodku dnia, o 14 wyjazd z Wawy. Nie moge zaryzykowac Katowickiej, bo tam mozna naprawde utknac.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czarny_wwaPuchacz, osobiście polecam drogę przez Sochaczew - Łowicz - Stryków, z tą małą zmianą, że do Sochaczewa jechałbym przez Babice - Leszno - (Wiejca - Czarnów - Gawartowa Wola - w lewo do trasy poznańskiej) Kampinos i dalej do "poznańskiej", tak aby ominąć Błonie.
Z drugiej jednak strony może się okazać, że dobrze trafisz i jadąc "katowicką" spokojnie sobie dojedziesz.If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
-
ja polecałbym przez skierki, zyradów, grodzisk maz, otrębusy, tam odbić na światłach odbić na nadarzyn, i wylatujesz na skrzyzowaniu ze swiatłami które sa prz maksimusie, potem prosto do janek i raszyn, ja tak jezdze i nie narzekam, droga niezła. odradzałbym ci wycieczke od RAwy bo gdyby wrazie pogoda zaczeła mocniej kaprysić czyli np zacznie mocno sypac to na jakiejś zwerzęce duzy mobilek moze nie dac rady bo ślisko i korek gotowy jak jest przez stryków i łowicz to nie wiem, bo dawno tam nie jechałem przez to ze tam te remonty.
jakiegoś konrketnego miejsca szukasz w łodzi?
gdybyś leciał na łodź tak jak ci mówiłem to ze skierek kieruj sie na brzeziny a potem na andrespol, mniejszy ruch.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Konkretnie na lotnisko jade na ul. Gen. Stanisława Maczka. Co do wjazdu/wyjazdu do/z Warszawy to akurat pikuś, bo znam temat.
Ale skoro mamy 2 głosy na Skierniewice, i jeszcze znajomy tez mi podpowiadał te trase, bo ostatnio jechał, a tylko jeden na Sochaczew to jade przez Skierniewice.
Dzięki wszystkim!Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PuchaczKonkretnie na lotnisko jade na ul. Gen. Stanisława MaczkaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
witachu, dzieki, za obszerne wytlumaczenie Mam nadzieje, ze az tak nie bedzie potrzebne i navi pomoze, ale drukuje i biore ze soba jutro.
Maicroft, no wlasnie ostatnio slucham sie w tej kwestii Maps Google, ktore jakims cudem potrafi poprawnie oszacowac czas podrozy w Polsce. Ja to bym liczyl po odleglosci (ok. 150 km) 1,5h maks 2h. No ale niestety nie w Polsce, w PL bedzie to 3h.Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
łódź -> brzeziny-> jeżów ( tam odbijasz na skierniewice) -> Skierniewice-> żyrardów -> grodzisk mazowiecki -> pruszków -> i dalej warszawa lub
Pruszków -> ożarów mazowiecki ( do trasy nr 2 poznań warszawa) -> w ożarowie obrać kierunek warszawa -> puźniej na S 8 (kierunek białystok) -> mijasz warszawe (trasa toruńska) -> wlatujesz w marki -> radzymin -> wyszków -> ostrów mazowiecka
wjeżdzając na S8 trzymasz cały czas kierunek białystok
wylatując z marek trasa do ostrowii zajmie ci conajmniej 1h
robie te trasy przynajmneij 2 razy w miesiącu i jest to najszybsza i najlepsza droga ( mało fotoradarów / policji itd
Komentarz
-
-
kbjanek, od tej strony to na pewno nie ma sensu pchać się na katowicką.
Opcje są dwie, albo przez Skierniewice i wjazd od Grodziska, Pruszkowa. Albo przez Łowicz, Sochaczew i wjazd bezpośrednio przez Błonie i Ołtarzew do Ożarowa.
Ja bym się skłaniał do tej ostatniej trasy bo odchodzi Ci kręcenie się po obrzeżach Warszawy i przeskakiwanie między Al. Jerozolimskimi, a Poznańską, a tam są tylko dwa przeloty, przez Piastów albo Ursus i potrzeba na to ze 20 minut, bo to rejony budowy obwodnicy.
Od Sochaczewa do Ożarowa jest całkiem spoko, szeroka droga z poboczem, o dość dobrej nawierzchni. Wydaje mi się, że do Łowicza też źle nie jest. Po 10:00 na Błoniach już chyba powinno być w miarę luźno, ale może się ktoś wypowie, kto ostatnio jechał.
Liczyłbym ze 2-2,5h jadąc "na ekonomii".
kbjanek, żadna Ostrów Mazowiecka!!!. Ożarów Mazowiecki!!!
RALF, ale kbjanek musi jechać do Ożarowa Mniejsza o to, jechać trzeba tak samo jak do S8, tylko kończy się wcześniej. Nie opłaca się jechać przez Łowicz/Sochaczew? Jeździsz od Łodzi czy od Pruszkowa?Ja tu tylko sprzątam...
Komentarz
-
-
Puchacz cos mi sie pomylilo z ta ostrowia . Ja jezdze z pruszkowa do lodzi . Ale nie tylko do lodzi bo jeszcze b. Czesto robie trasy bialystok, biala podlaska, lublin , kielce itd itd a co do blonia to bym omijaal szerokim lukiem tam zawsze jest zatwardzenie wieksze lub mniejsze ale jest. No chyba ze przejezdzasz przez to miasto w nocy . A po miedzy alejami jerozolimskimi do a2 mozna jeszcze dojechac przez pruszkow objerajac kierunek poznan przed hala sportowa
Komentarz
-
-
Podbije do tematu :
1) Łódź - Warszawa ( Okęcie ) samolot o 5 rano więc musiałbym być na lotniku ok 3 w nocy.
Jechać normalnie katowicką (mały ruch ? ) czy spokojnie jak kolega RALF, łódź -> brzeziny-> jeżów ( tam odbijasz na skierniewice) -> Skierniewice-> żyrardów -> grodzisk mazowiecki -> nadarzyn bo pewnie o tej godzinie będzie pusto.
2) Łódź - Poznań to wiadomo najpierw drogą autostradą a później od A2 jak wygląda dojazd do lotniska , sa jakieś roboty , utrudnienia ??
Komentarz
-
-
lend, jesli chodzi o pierwszy wariant to dawno nie jechałem tą trasą, jakies 4-5 miesięcy więc mogło się pozmieniac, ale droga naprawdę w porządku. o tej porze o której bedziesz jechał ani tłoku ani ścisku nie powinno być nigdzie. i od tej strony mniej trzeba się przebijac przez miasto do okęcia.
Jesli chodzi o wariant drugi to nie wiem, ale nie wiadomo czy nie ma jakis ograniczeń ze wzgledu na budowe autostrady w kierunku wawy, możliwe że część może być płatna. różnica w odległościach może być podobna.
ja bym poleciał tym pierwszym - powodzeniaOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
Komentarz